Musikstudios

EORA Ljudteknik AB konsulterar och projekterar musikstudios, talstudio och andra typer av studiomiljöer där akustik och ljudisolering är viktigt. Kraven i studiosammanhang är stora och traditionella produkter och byggnadslösningar räcker oftast inte till. Mindre ljudläckage och ljudpåverkan som i normala sammanhang helt saknar betydelse får i dessa miljöer en avgörande effekt på resultatet. En studio ska ha mycket bra ljudisolering, låg störningsnivå, balanserad klang och bra stabil stereobild.


Många års erfarenhet har lärt oss det mesta inom akustik och att projektera musikstudios. Vi använder Room-Capture för att mäta rumsakustik reflexer roommodes mm. Det ger en otrolig mängd information som är nödvändig för rummets konstruktion. Dessa mätningar utförs med en högklassig mikrofon. (klass 1).


Hittills har vi konstruerat mer än 50 studiolokaler över hela landet. Kunderna är både stora och små, några av våra tidiga kunder är Sveriges Radio, Sveriges Television, flertal dubbningsstudios, reklamradio, videostudios, musik och teaterstudios. Tillsammans med kunden går vi igenom önskemålen eller kraven för rumsakustiken. Vi utför simuleringar och mätningar och tar fram underlag som visar hur rummet bäst utformas. Det är stor skillnad på konstruktionen av rum med fristående, eller inbyggda monitorer.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.